09 квітня 2025 року
Київський столичний університет імені Бориса Грінченка
09 квітня для наших дорогих абітурієнтів Музей Бориса Грінченка «оживив» свої родинні грінченківські історії.
Створити затишну фотозону та локацію Музею, а також детально відтворити та втіли образи Бориса та Марії Грінченків стало можливим завдяки плідній співпраці директорки Музею Бориса Грінченка – Юлії Голубничої-Шленчак з викладачами та студентами Фахового коледжу «Універсум» та Ольгою Мусіяченко, старшої викладачки кафедри фізичного виховання і педагогіки спорту.
Творчий колектив Фахового коледжу представив плакати з серії “Бренди Києва” серед яких бренди популярні в кінці XIX на початку XX століть, що дало можливість поринути у атмосферу «грінченківського» Києва. На локації були представлені плакати:
Друкарня Кульженка – заснована Стефаном Кульженком у 1879 році, випускала книги, газети, журнали, друкувала державні та приватні документи, а в 1918 році виготовляли перші гроші Української Народної Республіки (виконала Ірина Удалих).
Київське сухе варення – смаколик, яким ласували кияни та експортували в низку країн світу (виконала Анастасія Янкович).
Льодяники від кашлю «Кетті Босс» – які продавались у спеціальних жерстяних коробочках кондитером-швейцарцем Бернардом Семадені (виконала Марія Кулакова).
Допомагали організувати локацію студентки групи ГДфмб-1-22-4.Од Маргарита Хлєбнікова, Софія Прохацька, Марія Федоренко та викладач Фахового коледжу Олена Казіміренко.
На локації відвідувачі могли поговорити з нашими Марією і Борисом Грінченками, яких зіграли Ольга Матвієнко (студентка 2 курсу спеціальності українська філологія) та Георгій Сторчак (студент 3 курсу спеціальності кубербезпека), заслухати спогади і листи наших натхненників, зробити фото у стилі «на перетині століть», а також скуштувати унікальні смаколики – «Київське сухе варення», що вважались візитною карткою Києва за часів Грінченків, за старовинним рецептом ХХ століття.
Колектив Музею висловлює щиру подяку усім причетним за співпрацю!













Безбар’єрність




